Steunt u alstublieft onze activiteiten?

Met iedere donatie zijn wij méér dan blij. Dit kan * online via PayPal button-givenow aan roldadogs@gmail.com

Overboekingen kunt u doen op onderstaand rekeningnummer:

Rekeninghouder: FUNDATIA ROLDA
IBAN: RO26 BPOS 1800 6199 553E UR01
BIC/SWIFT: BPOSROBU
Adres van de bank: Movilei Street 2-4, Galati Romania

Waarom Rolda helpen?

ROLDA is een non-profit organisatie die al haar projecten met de hulp van sponsors en donaties probeert te realiseren. Hoewel de organisatie in omvang klein is, is zij GROOT(S) door de bevlogenheid van de groep mensen die zich vrijwillig voor deze geweldige “rommies“ willen inzetten. Alle hulp is welkom, dus mail ons: info@rolda.nl Wij kunnen het niet zonder u.

Waarom Roemenië?

Omdat Roemenië op het gebied van Animal Welfare er slecht voorstaat, omdat er nog zóveel moet gebeuren. Omdat dit land nog zo heel erg ondergesneeuwd is vergeleken met landen als bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Griekenland etc. Omdat “rommies” ongelooflijk sociale, vriendelijke en geweldige dieren zijn met een onvoorstelbaar en onwrikbaar vertrouwen in de mens. Ze zijn bovendien erg slim en leren snel. Omdat u als u dat wilt écht wilt een verschil kunt maken, al is het nog zo klein. HELP ons HELPEN door te adopteren, een donatie te doen, “Guardian Angel” te worden van één of meer hondjes, een kennel te adopteren etc.

Er is zóveel te doen! Een vrijwilliger heeft mij eens gevraagd waarom een buitenlander zou bijdragen aan sterilisaties in Roemenië als de autoriteiten zo dom en corrupt zijn te weigeren dit specifieke probleem aan te pakken en kennelijk niets willen doen om de situatie te veranderen. Het antwoord hierop hangt in feite af van mensen in andere, meer geciviliseerde landen en of zij genoeg mededogen, gevoel en sympathie hebben om hulp te bieden aan mensen die de dakloze dieren bijstaan in landen als Roemenië. Wilt u het ROLDA-team helpen, stuur dan alstublieft een berichtje naar: info@rolda.nl

We hebben hulp nodig in de vorm van:

 • gastgezinnen voor de rommies die wachten op een eigen thuis;
 • hosts of hostesses op Schiphol om de aankomst van de hondjes te begeleiden;
 • gastrijders;
 • mensen die voor ons willen adverteren en/of folders willen maken en printen;
 • fundraisers en mensen die ROLDA willen vertegenwoordigen op evenementen, shows en conferenties
 • in verband met dieren

We hebben altijd dringend nodig:

 • shampoo en trimspullen, tondeuses e.d.
 • desinfecterende middelen
 • ontwormings- en ontvlooingsmiddelen
 • accessoires (riemen, speeltjes voor de pups, voerbakken, dekens)
 • plastic hondenmanden
 • metalen en opvouwbare kennels waar de dieren in kunnen herstellen van een ingreep
 • transportkennels in alle maten, IATA goedgekeurd en bij voorkeur van het merk ATLAS of VARI
 • voedsel, droog, blik (voor pups, volwassen honden en katten), snoepjes, koekjes
 • bouwmaterialen en verf
 • materiaal om een speelweide te maken zodat de honden meer bewegingsvrijheid hebben
 • jasjes en truitjes in alle soorten en maten voor de strenge wintermaanden.

Om het de medewerkers van het asiel wat aangenamer te maken zijn we op zoek naar een kantinetafel met stoelen en een (bed)bank met twee leunstoelen in afwasbaar materiaal. Ook zou het fijn zijn als de medewerkers hun persoonlijke spullen in een garderobekast (locker) zouden kunnen opbergen.

Voor de organisatorische kant kan het asiel de volgende zaken goed gebruiken:

 • Metalen lockers (afsluitbaar)
 • Ladekasten
 • Kantoorinrichting
 • Bureau met een aantal afsluitbare lades en/of trolleys

Ook zijn we op zoek naar bedrijven die onze binnenkort te openen non-profit dierenkliniek willen sponsoren. Hier zullen de dieren van de plaatselijke bevolking gebruik van kunnen maken. Het gaat hierbij om nieuwe of gebruikte speciale apparatuur (operatietafels, lampen etc.), chirurgisch equipment voor sterilisaties, medicamenten, latex handschoenen, injectiespuiten, verband, ontwormings-, vlooien- en tekenmiddelen etc. Wij zijn natuurlijk ook ongelooflijk blij met financiële donaties, maar ook met geschonken airmiles waar wij onze rommies mee naar huis kunnen laten vliegen.

ROLDA verwelkomt van harte journalisten van kranten en televisie om ons werk in Nederland te promoten alsmede vrijwilligers die ons willen helpen bij onze dagelijkse activiteiten. Wit u meer informatie over ROLDA en onze dieren die voor adoptie beschikbaar zijn, bezoekt u dan onze websites: www.rolda.org en www.rolda.nl.

Als u ons per email wilt bereiken, dan kunt u een bericht sturen naar:

Dana Costin (rolda@care2.com)

Stephan Devos (roldanederland@gmail.com)

Tees Hendrickx (roldanederland@gmail.com)

U kunt ons asiel ook nog op een andere manier helpen en wel door een PROTEQ DIER&ZORG dierverzekering af te sluiten. Als u zich aanmeldt via onze website doneert u automatisch een bedrag aan onze honden. Ditzelfde geldt voor bol.com. Ook hier kunt u zich via hun button op onze site aanmelden zodat u een klein deel van uw aankoopbedrag aan de rommies schenkt! Als u lekker met uw hond op vakantie wilt, dan kunt u boeken via www.hondenopvakantie.com, van iedere reservering ontvangt ROLDA een klein bedrag.

Wilt u goederen doneren? Kijkt u dan onder “Inzamelingspunten goederen”. Natuurlijk proberen wij altijd zo snel mogelijk te reageren op uw mails, ideeën of vragen over ons of over een rommie van uw keuze. De vertegenwoordigers van ROLDA in Roemenië en Nederland zijn vrijwilligers die zich met heel hun hart inzetten voor de strays die wij alleen met uw ondersteuning kunnen redden!

Voor uw hulp danken wij u hartelijk.