Bestrijd Honger

posted in: NIEUWS | 0

12790976_1703003233277121_2352419974949423731_n

Vul de Voerbakken, Bestrijd Honger

Help de honger van 200 honden in Roemenië te bestrijden!

Elke dag en overal ter wereld smeken ontelbare asielen om hulp. ROLDA heeft in het verleden nooit onafgebroken om voedselhulp gevraagd, enkel tijdens de speciale winter campagnes om straathonden in de regio te voorzien van voer of om mensen te helpen wier inkomen té laag is om hun eigen dieren voldoende eten te kunnen geven. Recentelijk echter onderging ons budget belangrijke inperkingen en moet ik, vandaag, vragen om uw speciale aandacht, nl. om onze honden van eten te kunnen voorzien.

De voorbije jaren werden de voornaamste kosten van het grote asiel financieel ondersteund door het staalbedrijf. Zeer recentelijk werden we geïnformeerd dat het staalbedrijf weigert nog langer voedselondersteuning te bieden voor 200 van de in totaal 650 honden. Opnieuw worden de honden in de steek gelaten door het staalbedrijf. Eerder, in 2014, verminderde het staalbedrijf de totale financiële steun voor ROLDA met 20%!

Omdat we vertrouwen hadden in de samenwerking, hebben we 7 jaar lang de “slechte economie” aanvaard als argument voor verminderde steun, nl. systematisch tussen 2008 en 2014. In die jaren was ons dierenasiel niet aangesloten op elektriciteit en water! We waren afhankelijk van generatoren voor elektriciteit en om de waterpompen te voorzien van stroom.

Sinds 2014 werd zo ongeveer 40% van de totale kosten voor de honden uit het budget gesneden door de staalfabriek. Het is onmogelijk voor ons om ons werk in die omstandigheden verder te zetten.

Onlangs besliste het staalbedrijf ook om een toezegging die ze gedaan hadden, nl. de investering in een tankwagen voor afvalwater, niet te honoreren, nogmaals owv de zogenaamde “slechte economie”. Deze tankwagen is voor ons asiel van vitaal belang om het afvalwater uit de septische putten af te voeren, immers slechts zo kunnen we ook de gezondheid van de honden en het personeel waarborgen. Het staalbedrijf liet ons weten dat, indien we deze tankwagen zo hard nodig hebben, we hem dan maar zelf moeten financieren. Dit werd gecommuniceerd nadat ze hun financiële steun alreeds met 40% verminderd hadden. Nogmaals een gebroken belofte waar we zo op gerekend hadden!

12049343_10153990945261963_6075565762706262401_n

De asieldirectie draagt de volle verantwoordelijk voor de dieren die opgevangen worden in hun asiel. Er is geen enkel excuus om de dieren, die volledig afhankelijk zijn van ons, te laten verhongeren” aldus Dana Costin, oprichtster van ROLDA. 650 honden, een paar katten en een ezel zijn momenteel gehuisvest in het grote en kleine asiel van ROLDA.

Een van mijn grootste nachtmerries is dat de dag zal komen dat ik niet in staat ben om mijn honden te voeren. Mettertijd realiseerde ik me dat honden “redden” eigenlijk het gemakkelijkste deel van onze missie is. Wat er daarna ook gebeurt, het vinden van de benodigde middelen, de tijd en energie nodig om deze bange zielen te rehabiliteren en nodig voor het beheer van de asielen … dat alles is immens veel ingewikkelder. Vooral als je dit op een verantwoorde wijze wilt doen, en dat doe ik. Dankzij u, onze supporters, kan ik dat

Vul de magen van 200 honden!

Doneer via PayPal of maak geld over op één van onze ROLDA bankrekeningen wereldwijd.

button-givenow aan roldadogs@gmail.com

Met iedere donatie zijn wij méér dan blij!

Overboekingen kunt u doen op onderstaand rekeningnummer:
Rekeninghouder: FUNDATIA ROLDA
IBAN: RO26 BPOS 1800 6199 553E UR01
BIC/SWIFT: BPOSROBU
Adres van de bank: Movilei Street 2-4, Galati Romania
Onze huidige capaciteit is 700 honden en de enige manier waarop we ruimte kunnen creëren is via adopties.

Leave a Reply