ROLDA — ROmanian League in Defense of Animals

De naam ROLDA is een afkorting van de Romanian League in Defense of Animals, geregistreerd als goed doel in de VS. ROLDA staat in Roemenië geregistreerd als een NGO, onder registratienummer CUI 18416340. ROLDA staat ook geregistreerd in Zwitserland, Zweden, Noorwegen en Australië.

Start bouw ROLDA Rescue Center zomer 2007Tien jaar geleden begonnen we met een hoop schulden. We kochten een stukje land in Smardan en in minder dan 6 maanden veranderden we dit in het beste hondenasiel van Oost Europa (the best dogshelter in Eastern Europe). Vier jaar later kregen wij een groter stuk land buiten de stad Galati.

We droomden ervan om van dit stuk land een Rescue Center te maken met moderne kennels en een charitatieve dierenkliniek.

In 2007 waren we in de gelukkige omstandigheid om een partnerschap aan te gaan met de grootste staalfabriek in Europa, ArcelorMittal, een organisatie die in onze dromen gelooft en met ons investeert in een toekomst waar geen plaats meer is voor een overpopulatie van zwerfhonden. Zij begeleiden ons in iedere stap die we zetten; onze samenwerking is gebaseerd op openheid, vertrouwen en respect.

Voor de watervoorziening moesten we een bedrijf huren om een bron aan te boren. De honden moesten tenslotte goed drinkwater krijgen!
Het boren naar drinkwater was niet de enige financiële aderlating; het terrein moest ook omheind worden. Gelukkig bood de staalfabriek aan om het materiaal, de machines en arbeidskosten voor hun rekening te nemen.

Enige tijd later huurde de staalfabriek een gespecialiseerd bedrijf in om de rest van de kennelblok constructies, de renovaties én de nieuwe dierenkliniek te bouwen.

 

Het is enorm moeilijk om ons liefdadigheidswerk in Roemenië voort te zetten wanneer de twee voornaamste factoren voor succes bijna nihil zijn: de aanwezigheid van vrijwilligers en donaties.

Kennels2

Maar omdat ROLDA een heldere visie heeft, goedkopere oplossingen zoekt om de dieren gezond te houden, omdat we keihard werken om onze doelen te bereiken én dankzij onze betrouwbare partner en internationale supporters, hebben we het hoofd boven water kunnen houden!

In minder dan 10 jaar zijn veel van ROLDA’s dromen vroeger of later realiteit geworden en hebben het leven van honderden hondenlevens in Roemenië veranderd. Voor altijd. Voor altijd is een beladen woord, maar het leven van elk van deze honden is positief veranderd omdat ROLDA hen heeft gered, hen goed verzorgt, gezond houdt en een “forever home” voor hen vindt.