Onze missie is ieder dier dat onze hulp nodig heeft met respect te behandelen en hen te voorzien van medische en andere zorg. De benadering van ROLDA om de overbevolking van de strays tegen te gaan is het geven van educatie aan de bevolking om zo een andere mentaliteit te bewerkstelligen. Ook willen wij ons asiel zoveel mogelijk naar westers model kunnen bouwen zodat onze dieren de optimale zorg krijgen die zij verdienen.

  • ROLDA’s overtuiging is dat het leven van de dieren die aan haar zorg zijn toevertrouwd haar top prioriteit moet zijn. Onze inspanningen om onze shelters zo professioneel te maken zijn optimaal.
  • Elk jaar slaagt ROLDA er in het leven van honderden honden te redden en het grootste deel ervan te rehabiliteren. Wij herplaatsen deze dieren bij families die van tevoren uiterst zorgvuldig gescreend zijn.
  • Elk jaar hebben wij spay&neuter projecten in Galati en de omliggende dorpen. De inwoners kunnen dan hun dieren meenemen om ze gratis te laten steriliseren, hiermee hopen wij de overpopulatie beheersbaar te houden om te voorkomen dat nog meer ongewenste pups een vreselijk leven tegemoet gaan.
  • Wij geven informatie over het zwerfhonden en -kattenprobleem, proberen de bevolking hiervan bewust te maken en hen te leren hoe de dieren te verzorgen en te behandelen. Wij doen dit o.m. door scholen te bezoeken en prijsvragen uit te schrijven.
  • Met een minimum aan budget hebben wij twee opvangcentra kunnen bouwen waar wij momenteel kwalitatief zeer goede zorg kunnen bieden aan plm. 700 ex-strays. Eén van onze asielen is één van de beste shelters in Oost-Europa, ons asiel kwam zelfs als beste uit het onderzoek van 17 andere beoordeelde shelters. Het andere asiel werd gebouwd en wordt nog steeds onderhouden dankzij de genereuze hulp van onze geweldige sponsor Arcelor Mittal in Galati, ROLDA’s partner sinds 2007.
  • Het grote asiel sluit aan op het kleinere asiel, ook wel adoptiecenter genoemd, waar onze dieren de kans hebben om een gedeelte van de dag buiten door te brengen. De honden worden iedere dag voorzien van voedsel, schoon drinkwater en medische verzorging.
  • Wij zijn de enige liefdadigheidsinstelling die een shelter heeft gebouwd voor dieren die sociaal zijn en makkelijk adopteerbaar én een shelter voor dieren die door ons team van bevlogen medewerkers gerehabiliteerd en geresocialiseerd worden. Dit vraagt heel veel tijd, geduld, aandacht en inspanning, maar wij doen dit met ons hart en met volle overtuiging.

Onze baanbrekende projecten:

* Een door onze sponsor ArcelorMittal gebouwde charitatieve dierenkliniek waar de lokale bevolking met een laag inkomen zijn of haar dier gratis kan laten neutraliseren of medische behandelen. Helaas is de kliniek nog niet operationeel omdat de benodigde medische apparatuur en medicatie ontbreekt;

* de wens om een aantal windturbines en zonnepanelen te kunnen installeren. ROLDA streeft naar een beter milieu en tevens is het in een land als Roemenië van groot belang om zo onafhankelijk mogelijk te zijn van gemeentelijke voorzieningen;

* de ca. 650 honden in het grote asiel hebben helaas geen mogelijkheid om buiten hun kennels te socialiseren, te snuffelen, te rennen en te spelen. Omdat dit van wezenlijk belang is voor het welzijn van ieder van hen, willen wij geld inzamelen om deze hartewens in vervulling te laten gaan;

* de droom om een natuurlijk reservaat / natural habitat voor de ca. 500 honden te creëren die om diverse redenen niet adopteerbaar zijn. Dit zijn honden die minder sociaal,te angstig, oud of gehandicapt zijn. Zij zullen in deze omgeving, onder toezicht en voorzien van voedsel en medische zorg nog een fijn en veilig leven kunnen hebben.

Op onderstaande tekening is te zien dat wij met behulp van sponsoren hiervoor een stuk land van ca. 10 ha. willen kopen omdat de grondeigenaar alleen percelen van deze grootte verkoopt. Een bedrag van € 3.000,- voor de eerste hectare is binnen! Uiteraard moet het land van een behoorlijk hek worden voorzien zodat de honden binnen en mensen die kwaad willen buiten blijven.

harta-nat-shelter

Kijk op onze gerelateerde Facebook pagina en blijf op de hoogte van de vorderingen!