Een revolutionair project voor het welzijn van onze honden

740433_10151237862578661_1760625304_o
ROLDA is voortdurend bezig om het welzijn van haar dieren te verbeteren.

Het creëren van een NATUURLIJK RESERVAAT / NATURAL HABITAT is een project wat precies aansluit op onze doelstellingen.

Op onderstaande tekening is te zien dat wij met behulp van sponsoren hiervoor een stuk land van ca. 10 ha willen kopen omdat de grondeigenaar alleen percelen van deze grootte verkoopt. Een bedrag van 3.000 euro voor de eerste hectare is binnen! Uiteraard moet het land van een behoorlijk hek worden voorzien zodat de honden binnen en mensen die kwaad willen buiten blijven.

harta-nat-shelter

Waarom een natuurlijk reservaat?

U kunt zich wellicht voorstellen dat sommige honden, na een hard leven op straat, niet meer te rehabiliteren en te socialiseren zijn. Zij hebben geen kans meer om geadopteerd te worden. Een aantal honden dat langer in het asiel verblijft gaat gedragsveranderingen vertonen. Sommigen weigeren te eten, anderen verliezen de hoop op een beter leven en veranderen in een triest hoopje ellende.
Voor hen, maar ook voor zeer angstige, senioren en gehandicapte honden is het natuurlijk reservaat bedoelt. Hier kunnen zij voor de rest van hun leven een veilig leven leiden in georganiseerde roedels, met de (medische) verzorging van ROLDA én in een natuurlijke omgeving.

De afgelopen jaren werd het voor het ROLDA team steeds moeilijker te accepteren waarom deze honden voor altijd opgesloten moeten blijven in hun kennels. Het besef dat deze honden in vrijheid zijn geboren en omwille van hun veiligheid nu hun dagen in gevangenschap moeten slijten, is onverdraaglijk.

Het idee van een natuurlijk reservaat is al in Roemenië (Bihor) en in Turkije door particuliere organisaties toegepast. Ervaringen hebben geleerd dat virussen zoals kennelhoest, distemper (hondenziekte) en parvo niet voorkomen in een natuurlijke, open omgeving.

Na de aanvankelijk hoge opstartkosten zullen de maandelijkse kosten in vergelijking met reguliere asielkosten veel lager zijn.

Hoe zal dit natuurlijk reservaat / natural habitat eruit zien?

Het terrein moet goed worden omheind om de honden veilig te stellen en te voorkomen dat zij kunnen uitbreken en door auto’s, jagers of wilde dieren worden gedood. Daarnaast zal er een beveiligingssysteem geïnstalleerd moeten worden en is het noodzakelijk om nachtbewaking in te huren voor extra veiligheid. Tevens is de aanleg van elektriciteit en water een must.

Het land zal beplant worden en voorzien van eenvoudige hondenhokken om de honden tegen weersinvloeden te beschermen.

Al met al worden de kosten voor dit project geschat op 250.000 euro.

Helpt u ROLDA steeds weer een stap vooruit te zetten en steeds meer te kunnen verwezenlijken voor onze dieren?

Voor meer info kunt u mailen met: info@rolda.nl

U kunt deze honden een ticket naar de vrijheid bezorgen d.m.v. een kleine donatie om de tweede ha te kunnen kopen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een hele hectare te kopen bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan uw hond of een ander familielid of misschien als verjaardagskado!

Afgezien van de onbetaalbare vreugde van deze honden is er nóg een groot voordeel: de plaatsen die hierdoor in de kennels vrijkomen kunnen door nieuwe honden ingenomen worden zodat ook zij ontsnappen aan een leven vol mishandeling, honger en ziektes.

Denk alstublieft aan dit grootse project als u een paar euro’s over heeft!

button-givenow

facebook-icon-large